Boneka Katun Favorit Anyar

Ing taun anyar, jinis boneka disebut "boneka katun" wis mboko sithik muncul ing lapangan wong saka sesanti.Sawise boneka kothak wuta lan BJD (boneka gabungan bal), sawetara wong enom wiwit mundhakaken boneka katun. Wartawan sinau sing boneka katun sing umume dipérang dadi rong kategori: "tanpa atribut" lan "karo atribut". Sanajan regane ora apik kaya BJD, wong enom isih gelem melu. Saka klompok nganti modifikasi kanggo kustomisasi produksi formal, proses produksi katun dolls complicated. Popularitas boneka katun wis nyebabake boom ing sandhangan boneka lan industri aksesoris boneka.Toko franchise boneka katun wis muncul ing macem-macem kutha siji-sijine, lan pameran busana boneka wis dianakake ing bunder raising boneka.

 

Penggemar bocah-bocah pasca 00-an: Bayi ora larang, dheweke mlebu bunder amarga katresnan

 

Boneka katun wiwitane populer ing budaya bunder para penggemar Korea. Boneka "lucu" iki wis ngembangake model bisnis sing unik kanthi bantuan konsumsi anyar, lan kanthi cepet ngrebut dompet wong enom. Boneka katun resmi dadi populer ing taun 2018. saiki, wis ana luwih saka 70 obrolan super babagan boneka katun ing Weibo, lan 11 topik kanthi volume maca luwih saka 30 yuta. Ana 15.000 kiriman babagan boneka katun ing Tieba.

 

Xiaohan, 19 taun, minangka anggota kulawarga sing ngunggahake bayi. Alasan kanggo narik dheweke dadi ibu bayi iku prasaja banget. Bayi kasebut cukup "cute" lan dompete terjangkau. Dheweke ngandhani wartawan yen paling wong wiwit mlebu jugangan adhedhasar loro TCTerms ndhuwur, lan sawise padha tenan mlebu, padha ngalami kabèh proses "mundhakaken bayi" lan padha rumiyin kepincut.

 

Xiaohan marang wartawan yen pamirsa boneka katun utamane pasca-00-an lan sawetara pasca-90-an, apa iku pesta mahasiswa utawa kelas pekerja biasa, mundhakaken bayi ora bakal nyebabake beban gedhe, "Rega saka boneka katun. Ora larang regane boneka biasa udakara 60 nganti 70 yuan, lan bisa uga luwih saka 100 yuan yen luwih dhuwur. Boneka sing larang banget arang banget, lan ora akeh sing tuku." Wiwit separo kapindho pungkasan. taun, Xiaohan duwe luwih saka rolas boneka katun ing koleksi, lan rega rata-rata kira-kira puluhan yuan.

 

Saka Xiaohan, wartawan sinau manawa jinis boneka katun kira-kira dipérang dadi rong kategori: boneka atribut lan boneka non-atribut. Boneka atribut nuduhake boneka sing digawe miturut wujud lintang, karakter animasi, lan liya-liyane, sing umume bisa dimangerteni digawe miturut karakter sing kondhang.Relatif, ora ana atribut sing ora duwe ciri kasebut. Ing babagan rega, rega boneka atribut luwih dhuwur. Kanthi nggoleki boneka katun ing platform belanja online, wartawan nemokake yen umume boneka katun sing didol ora duwe atribut, lan kabeh produk rampung nalika didol.

 

Wong enom ing bunder boneka dibagi wangun rambute boneka dadi "rambut biasa" lan "rambut goreng" miturut wangun, lan materi dibagi dadi sutra susu lan sutra suhu dhuwur. Biasane, sutra susu luwih larang amarga saka lelembute.Saliyane iku, ing bunderan uga akeh "tembung slang."Air bayi" tegese bayaran durung ditampa,lan "bayi wuda" nuduhake boneka sing durung tuku sandhangan.

 

Langkah-langkah "lair" boneka kasebut rumit, lan pengalaman "ngunggahake bayi" kebak

 

Kanthi mripat gedhe lan awak lemu, boneka katun duwe penampilan sing "cute". Kanggo ngupayakake individualitas, akeh wong enom sing ora mung kepenak karo estetika siji, sawetara wong wis wiwit ngrancang tampilan boneka dhewe, lan saiki. "Nglompokake" kanggo ngatur boneka kanthi atribut wis dadi cara sing luwih populer ing kalangan wong enom.

 

Ing garis postingan Cotton Doll, ana sawetara tulisan kanthi tembung "number tune" lan "grup". Sawise gabung ing obrolan grup, tegese sampeyan wis gabung karo tentara "bareng bayi". Wartawan kasebut gabung karo grup QQ. grup stipulates sing watesan ngisor kanggo grup sukses 50 wong. Ana gambar boneka dirancang dening "baby mama" ing album grup. Sajrone grup chatting, saben anggota grup bisa propose owah-owahan panemu kanggo desain boneka.

 

Liwat komunikasi karo sing duwe grup, wartawan ngerti yen proses "lair" bayi rumit banget. Wong sing tanggung jawab lair bayi biasane diarani ibune bayi. Ibu boneka biasane nggambar sketsa boneka kasebut dhewe utawa nganggo artis, sing tanggung jawab saka grup, lan kontak pabrik sing nggawe boneka. Tindakan mbentuk tim bebarengan bayi diarani mbukak grup. Sadurunge produksi nyata boneka, survey jumlah lan simpenan kudu mbayar.

 

Ing grup, kabeh biaya prodhuksi boneka ditanggung kanthi merata dening anggota grup, kalebu biaya desain lan biaya produksi. Sing luwih akeh wong, sing luwih murah boneka kasebut. Ana akeh pabrik kanggo boneka sing digawe khusus. Nalika milih, pemilik klompok bakal nyoba kanggo milih manufaktur karo kinerja biaya dhuwur.Nalika jumlah pesenan kurang banget, Produsèn ora bakal nampa pesenan.

 

"Kupinge bisa dicopot? Wis genah tuku topi mengko","Buntute uga bisa dicopot?"... Akeh anggota kelompok sing menehi saran kanggo revisi. Iki minangka bagean penting saka boneka. sakdurunge mbentuk grup, diarani jumlah lagu. "Sajrone jumlah tuning, saben wong bisa bebas menehi saran. Estetika saben wong beda-beda, lan revisi mung sawetara arah umum", pemilik grup ngenalake.

 

Proses sawise mlebu produksi massal resmi diarani "barang gedhe". Sadurunge barang gedhe, siji utawa sawetara bukti ditindakake. Sawise barang gedhe diprodhuksi, sawetara ibu bayi bakal mbukak link tuku anyar kanggo tuku boneka sawise conto. sing diprodhuksi.Umum, rega lengkap dituku.Tuku kapindho sawise sampling biasane sawetara luwih larang.

 

"Aku uga dadi ibu bayi sing sepisanan, nanging rasa partisipasi luwih dhuwur." Pamilik grup kasebut ujar manawa wektu pangembangan boneka katun ora tetep, lan wektu bisa tekan telung utawa patang wulan. ,rasa prestasi lan marem sawise mbentuk grup Rasane uga ketok, mula akeh wong enom sing gelem dadi "ibu bayi".

 

Munculé rantai industri kayata "sandhangan bayi" lan "aksesoris"

 

Wartawan kasebut sinau manawa rega boneka sing paling disesuaikan yaiku 100 yuan. Nanging, Xiaofeng, wong njero, ngandhakake yen rega sawetara atribut "bintang" wis digoleki dening para penggemar sajrone rong taun kepungkur, nyebabake premi sing serius. "Sawetara ibu-ibu boneka bakal ngiklanake yen dheweke duwe hubungan karo studio, lan boneka sing diasilake gedhe lan nguntungake, lan mbatesi jumlah boneka, supaya bisa dipecat." Dheweke ujar manawa rega boneka katun bintang. bisa murub nganti puluhan ewu yuan.

 

Munculé boneka katun uga wis ngasilake rantai industri sing gegandhengan kayata "sandhangan bayi" lan "aksesoris". Ing platform dagang bekas, ana akeh pedagang sing nggawe sandhangan bayi. saiki ana gaya lintang sing padha, lan rega produksi massal ora dhuwur, lan saben set ora ngluwihi 50 yuan. Dibandhingake karo model pabrik, rega model gawenan tangan luwih dhuwur. Amarga ukuran boneka katun wis tetep,ukuran boneka iku universal,lan boneka gampang diganti tangan.Rega sawetara sandhangan bayi sing digawe tangan malah luwih larang tinimbang boneka kasebut,lan adol sandhangan bayi sing populer malah mbutuhake akeh. kacepetan.

 

Ora mung online, toko fisik boneka katun sing muncul ing macem-macem kutha siji-sijine.Jumlah toko bayi katun ing Beijing lan Shanghai saya suwe saya tambah akeh ing taun-taun pungkasan. Aksesoris boneka kayata kacamata, kerah, tali sirah, lsp. liyane KALUBÈRAN. Nalika sampeyan mlebu toko, sampeyan bisa tuku boneka lan kabeh aksesoris liyane ing siji mandeg. Iku swarga kanggo penyayang boneka.

 

Ing separo kapindho taun kepungkur, Hangzhou nganakake pameran busana boneka katun pisanan ing China, nggunakake animasi stop-motion kanggo nggawe gerakan boneka katun. Saka Januari nganti Desember taun kepungkur, volume telusuran boneka katun ing Taobao 8 kaping saka periode sing padha ing taun sadurunge, lan volume dodolan meh 10 kaping luwih saka periode sing padha ing taun sadurunge, wutah paling cepet ing antarane kabeh kategori rong dimensi.

 

"Kaya BJD, rantai industri sing ana hubungane karo boneka katun wis dadi luwih sampurna, lan sawetara wong wis nguripake saka hobi murni dadi praktisi." Sawetara wong njero ujar manawa boneka katun saiki ditresnani dening luwih akeh wong lan duwe prospek sing amba. "Saka perspektif pasar saiki, boneka kanthi atribut kayata tren nasional lan gaya merek bakal luwih populer ing mangsa ngarep, lan toko uga aktif nggawe merek lan fitur, mimpin wong enom kanggo nyetel konsumsi anyar. tren."


Wektu kirim: Aug-05-2022